Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Zeytin Kooperatif Başkanı Durak: Zeytin üreticisi ortaklarımızın desteğiyle başımız dik şekilde inşallah yolumuza devam edeceğiz”

Zeytin Kooperatif Başkanı Durak:   Zeytin üreticisi ortaklarımızın desteğiyle başımız dik şekilde inşallah yolumuza devam edeceğiz”

Marmarabirlik'in yaklaşık 5 bin ortağı ile en büyük üç kooperatifinden biri olan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifini genel kurul heyecanı sardı.

Marmarabirlik’in yaklaşık 5 bin ortağı ile en büyük üç kooperatifinden biri olan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifini genel kurul heyecanı sardı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak, kooperatif ortakları ile bir araya geldiği toplantıda, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ve ilçemizin geleceğine hizmet için yeniden aday olacaklarını söyledi.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin olağan seçimli genel kurulu öncesi Erdek kırsal mahallerinde bir araya geldiği üretici ortaklara hitaben yaptığı konuşmada, “Ben ve ekibin görev yaptığımız sürece sizlerin başınızı eğdirmedik” diye konuştu. 

Durak, yeniden aday olma gerekçesini Erdek Zeytin Tarım kooperatifi ile Marmarabirlik’in bir bütün olarak huzur içinde çalışmasının devamını sağlamanın yanı sıra Erdek’li zeytin üreticisi kooperatif ortakları ve kooperatifin menfaatlerini korumak için aday olduğunu anlattı.
Kooperatif yönetimine 3 yıl önce birlikte geldiği ekipten, Refi Taviloğlu’nun üst birliğe geçmesinden dolayı başkanlığa Yönetim Kurulunun kararı ile kendisinin seçildiğini hatırlatan Hüseyin Durak, göreve geldikleri Kasım 2011’den bugüne kadar yol arkadaşları ile birlikte güzel işlere imza attıklarını ifade etti.
“Kooperatifimizin 28 Şubat Cumartesi günü kongresi var. Öncelikle bu kongrenin kooperatif ortaklarımıza, birliğimize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Haktan diliyorum. Sonuçta demokratik ortamda geçen kongreler tazelenmedir, güçlenmedir. Biz de bu kongreden inşallah güçlenerek çıkacağız. Kasım 2011 ayında devraldığımız Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ni, Marmarabirlik Yönetim Kurulumuzla birlikte çokta güzel bir uyum sergileyerek 3 yıl boyunca yıkıcı değil yapıcı yönetmeye çalıştık. Yıllardır kar payı dağıtmıyorlar diye devamlı suçlanıyoruz. Kar payı dağıtımı yapılacaksa neden dağıtmayalım ki dağıtımı bizler yaparız. Eğer böyle bir imkan varsa bunu ilk önce söyleyecek olan bizleriz. Kaldı ki Ana Sözleşmemizin 67. Maddesi Ç bendine istinaden ortak içi işlemlerden elde edilen kar`a ait olduğu hesap dönemine bakılmaksızın gelir-gider menfi farkları ortadan kaldırılmadıkça kooperatifin vadesi dolmayan kredi ve diğer borçları hariç olmak üzere kullanılan krediler ve diğer borçlar ödenmedikçe gelir-gider müspet farkının kar dağıtımı yapılamaz` hükmüne haizdir. Kooperatifin karı var ise zaten yedek akçeye aktarılmaktadır. Marmarabirlik’in geçmiş dönemlerde böylesine popülist politikalarla zarar ettiğini hatırlatmakta fayda var. Popülist davranarak bizim bunu yapmamız mümkün değildir. Kendi ikbalimiz uğruna Marmarabirlik`e zarar veremeyiz, verdiremeyiz. Ürün bedellerinin Ağustos-Eylül aylarında ödendiği yani ödemelerin bir sonraki kampanya dönemi öncesinde yapıldığı ve ayrıca kayırımcılık yapılan dönemlerin ortaklarımız tarafından iyi hatırlanması gerekmektedir.
Durak: “Üreticilerimizin alt yapısı olmayan sözlere inandığını sanmıyorum”
Başta üretici ortaklar olmak üzere Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin ve Marmarabirlik`in geleceği için hizmete yeniden talip olduklarının altını çizen Durak, “28 Şubat 2015 Cumartesi günü yapılacak olan Genel Kurulda ekibimize desteklerinizi bekliyor, seçimlerin başta ortaklarımız olmak üzere Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne ve Marmarabirlik camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Haber : Mehmet Ertan



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli